עדכונים לחודש נובמבר

הקיץ חלף וגם החגים כבר מאחורינו, טמפרטורות היום ובעיקר הלילה יורדות והלחות עולה. המזיקים והמחלות גם הן הגיעו אחרי החגים:

נמטודות עפצים – מזיק התוקף מספר רב של גידולים: ירקות בשטח פתוח בחממות ובבתי צמיחה שהעקריים שבהם פלפל, עגבניה, חציל, מלפפון, כרוביים ועוד, וכן תוקפות הנמטודות מיני פרחים. נמטודות עפצים הינן תולעים מקרוסקופיות בגודל 1.5 – 3 מ”מ ושוכנות בקרקע. הנמטודה נטפלת לשורש הצמח וגורמת ליצירת עפצים המונעים מהצמח קליטת מים ומינרלים עד כדי התייבשותו המוחלטת. נמטודות עפצים פעילות במשך כל עונת הגידול, בעיקר בסתיו, באביב ובקיץ.

נמטודותקטילת המזיק תתבצע ביעילות ע”י תכשיר הפלדין. תכשיר המורשה לשימוש במלפפון, עגבנייה, פלפל, חציל, ריחן, עירית ופלוקס בישום לפני השתילה. לשימוש בטוח ונכון, ראה תוית מעודכנת של התכשיר.

עין הטווס בזית – המחלה נגרמת מפטריה המצויה בקרקע ועקב הגשמים מתפתחת ומתפשטת על  נוף העץ בזנים הרגישים לפטריה וגורמת להדבקתו. לאחר ההדבקה נוצרים על העלים כתמים בצורה מעוגלת, התיבשות של חלק העלה ובמקרים קשים התיבשות של כל העלה ולנשירתו. לקטילת המחלה  מרק בורדו אולטרא הינו תכשיר המכיל את הקומפלקס הייחודי הקיים במרק בורדו הקלאסי אך בריכוז גבוה יותר. התכשיר בעל תוארית ייחודית, המתמוססת בקלות, אינו גורם לסתימות בפומיות או נזק למרסס. התכשיר בטוח בריסוס גם על הנוף. מורשה לשימוש גם בחקלאות האורגנית. לקטילה יעילה ניתן להשתמש בתכשיר קופ 50 לשימוש בטוח ונכון, ראה תוית מעודכנת של התכשיר.

רקבון חום – המחלה נגרמת מפטריה המצויה בקרקע ועקב הגשמים או ההשקיה מותזת על חלקו התחתון נוף העץ וגורמת להדבקתו. לאחר ההדבקה נוצרים על הפירות כתמים המורידים את איכות הפרי וגורמים לריקבון ולנשירה. לקטילת המחלה מרק בורדו אולטרא הינו תכשיר המכיל את הקומפלקס הייחודי הקיים במרק בורדו הקלאסי אך בריכוז גבוה יותר. התכשיר בעל תוארית ייחודית, המתמוססת בקלות, אינו גורם לסתימות בפומיות או נזק למרסס ובטוח בריסוס גם על הנוף. מורשה לשימוש גם בחקלאות האורגנית לשימוש בטוח ונכון, ראה תוית מעודכנת של התכשיר.

חלזוניות, חשופיות ושבלולים – מזיקים פוליפגים בירקות, גידולי שדה ומטעים. החלזוניות, חשופיות ושבלולים הינם יצורים ממערכת הרכיכות, החלזוניות והשבלולים בעלי קונכיה והחשופיות ללא קונכיה. ישנם מינים רבים בארץ – מינים מקומיים ומינים פולשים. הן החלזוניות החשופיות והן השבלולים הינם דו מיניים ובעלי אברי רבייה של זכר ונקבה גם יחד. במהלך ההזדווגות מטילים חלזונות כמה עשרות ביצים בגומה באדמה. ביצים אלה מכוסות בקרקע תחובה וריר. כעבור כשבועיים בוקעים הביצים. המזיק גורם לנזק כבד לצמח ע”י אכילה של עלוות הצמח ופגיעה קשה באיכות הפירות וביבול. קטילת המזיק תתבצע ביעילות ע”י תכשיר מתזון הקוטל הן את החלזוניות, החשופיות והשבלולים. התכשיר אינו בא במגע עם החלקים האכילים של הצמח ולכן בשימוש ע”פ הוראות התוית, אין חשש משאריות חומרי הדברה בתוצרת, כמו כן אינו פוגע באוייבים טבעיים. לשימוש בטוח ונכון, ראה תוית מעודכנת של התכשיר.

גיזום – במטעי פירות הקיץ השונים, לאחר סיום הקטיף והכניסה לחורף – הגיע זמן הגיזום. שיטות הגיזום שונות בין סוגי, מיני וזני הגידולים השונים ותלויים גם בגיל העץ. גיזום מוצלח יתרום לאיוורור העץ, גדילתו, התפתחותו הוגטטיבית והרפרודקטיבית ויגרום לקבלת שיפור בכמות היבול ואיכותו. מומלץ למרוח משחת עצים לטיפול בפיצעי הגיזום ובפצעים אחרים. טיפול זה יתבצע ביעילות ע”י התכשיר הפנסיל-T. לשימוש בטוח ונכון, ראה תוית מעודכנת של התכשיר.

מחלות ומזיקים נוספים בעונת הסתיו: הקימחון לסוגיו, חילדון, אקרית מזרחית, עש היסמין, כנימות עלה, כנימות מגן, תריפסים והמנהדר.